Mer accepterat att banta

Folk går på en uppsjö av dieter. Jag märker att det är lättare att säga “bra jobbat” “vad duktig du är” med mera klämmiga uttryck när någon vill gå ner i vikt och försöker börja träna. Målvikten är högsta prio. Att gå ner tio pannor eller kanske tjugo, det är målet. Men lätt, det är det inte. Eller, jag kan ju bara se hur folk kämpar med vikten utan att hitta hållbara lösningar i längden.

Jag då? När jag säger till folk att jag har undervikt och försöker med nutriotionsersättning få upp vikten, ja då vrider de sig lite obekvämt. Det är lite fult att vara underviktig. Men inte på samma sätt som när man är fet. Nej, det här är sjukligt, verkar det som.

Faktiskt så är båda ytterligheterna sjukliga. Det finns alltid anledningar till att människor är feta eller magra. Men jag har inte anorexia. Jag kanske kan klassas in som en stressrelaterad ätstörning? Faktiskt så vet jag inte. Men jag vet att jag väger för lite och att kroppen säger ifrån. Så jag tar tag i det nu, innan det gått så långt att jag fått permanenta skador av min relation till mat.

Relationen ja. Den har gått lite fram och tillbaka i livet. När jag mått bra, känt mig uppskattad och älskad till och med, då är den bättre. Jag kan äta mer och med folk. När det är som det varit sedan i höstas med stress och total sänkning av allmänhälsan i botten, ja då är det inte så bra. Jag hoppas med den här hjälpen av dietisten att få en hållbar livsstilsförändring. En där jag kan uppskatta mat och känna att jag vill äta. Det vore fint =)

För övrigt så orkade jag gå en promenad i lugnt tempo i dag! Hurra för det. Jag tror inte de flesta förstår vad det innebär att orka. Ja, ni ser ju själva längden på inlägget här i bloggen. Huvudet har varit med på ett bra sätt i dag. Jag hoppas det fortsätter så med flera sådana dagar framöver =)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s